FHE News
spik-bg.org

Годишни награди 2013

NO TRANSLATION AVAILABLE

Инж. Юлиян Инджов получи голямата награда за цялостен принос в развитието на пътното строителство през 2013 г. "Инженер на годината". Наградата беше връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. Инж. Ясен Ишев взе приза за многогодишните му заслуги за развитието и управлението на пътното дело в България. Наградата връчи инж. Стефан Чайков, председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Инженер на годината" се връчва за девети пореден път от Сдружението на пътните инженери консултанти (СПИК), церемонията тази година беше на 11 декември. То отличава изявени пътни експерти - и от бизнеса, и от администрацията.
Почетни членове в СПИК за 2013 г. станаха инж. Стефан Илиев, който получи наградата си от инж. Илияна Захариева, член на управителния съвет на АПИ, и инж. Недьо Плачков. Инж. Илиев е дългогодишен директор на Областно пътно управление – Враца. От името на инж. Плачков, който не успя да присъства на празненството, призът взе инж. Милош Поцков, връчен му от инж. Даниела Пенева, съпредседател на СПИК. Другият нов съпредседател на сдружението е инж. Тодор Тодоров, който допреди месец и половина беше изпълнителен директор на СПИК. Сега тази роля се изпълнява от инж. Румен Миланов от катедра "Пътища" в Университета по архитектура, строителство и геодезия, ръководител на курсовете за одит на пътната безопасност. Инженерите Павел Диковски и Юлиан Тюфекчиев са в състава на управителния съвет на СПИК.
Решението за излъчените побудители беше взето от комисия в състав: инж. Тодор Тодоров, инж. Росица Спасова, инж. Юлиан Тюфекчиев и Стефан Василев, на 6 декември 2013 г., казаха от организаторите.
На церемонията по награждаването присъстваха и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Мирослав Мазнев, инж. Асен Антов, председател на управителния съвет на НК "Стратегически инфраструктурни проекти", Галина Василева, директор на дирекция "Координация на програми и проекти" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ръководителят на катедра "Пътища" Николай Михайлов и цялото общество на пътищарите.

 

 

Годишни награди 2015

NO TRANSLATION AVAILABLE

Сдружението на пътните инженери консултанти (СПИК) раздаде традиционните си награди "Инженер на годината" за 2015 г.


Инженер на годината стана инж. Апостол Николов, управител на "АНИК – София" ЕООД, с отличие в областта на пътните технологии и практика.

Наградата връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. През 2015 година фирмата е изпълнила повече от 100 км асфалтово строителство с високи технологични параметри.
Министър Павлова каза, че в годината, в която отчитаме пик на пътното строителство, сме положили над 1 500 000 тона асфалт.

По време на церемонията специална награда за изпълнени през 2015 г. рехабилитационни дейности по направленията на автомагистралите "Тракия" и "Хемус" и успешно внедряване на технологии за студено и горещо рециклиране на стари асфалтови настилки получи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Наградата връчи председателят на Българска браншова камара "Пътища" инж. Павел Диковски.

Наградата за иновативен подход при разработването на пътни проекти по направление на АМ "Струма" СПИК беше дадена на инж. Метакса Метаксов. Призът му беше връчен от инж. Илиана Захариева, член на УС на АПИ.

Инж. Добромир Динев от дирекция "Подготовка и изпълнение на проекти" в НКСИП беше отличен за успешната подготовка на документация, съответстваща на международно утвърдени практики по АМ "Струма" и АМ "Хемус". Той получи приза от инж. Тодор Тодоров – съпредседател на СПИК. 

 

Инженер на годината 2011

NO TRANSLATION AVAILABLE

engineer 2011За седма поредна година Сдружението на пътните инженери и консултанти връчи традиционните си награди "Инженер на годината". Церемонията се състоя на 7 декември в хотел Родина.

Събитието съвпадна с честването на 50 годишнината от излизането на първия брой на списание „Пътища”.

За многогодишна активна дейност в областта на пътното проектиране, административно управление и успешното завършване буквално преди дни на ръководения от него екип на рехабилитацията на Път ІІ-21 в участъка гр. Русе-гр. Силистра, част от Проект „Транзитни пътища V ”през 2011 г” наградата "Инженер на годината" с грамота № 18 беше присъдена на инж. Анатолий Попов.
 

За повече от 35 години активна дейност в областта на пътното строителство и успешно завършване, от страна на ръководената от него пътно строителна фирма, на голям брой пътни обекти, включително и на Пътен възел „Скобелева майка”гр. Пловдив и рехабилитацията на участък от Път ІІ-64 – сл. Баня – АМ”Тракия от км 9+611 до км 49+338 през 2011 г  наградата Инженер на годината за 2011 с Грамота №19 беше присъдена на инж. Ангел Коджаманов.

Read more...
 

Инженер на годината 2012

NO TRANSLATION AVAILABLE

 

На осмото издание на пътните награди от Сдружението на пътните инженери и консултанти (СПИК) бяха връчени три приза "Инженер на годината".

 В областта на строителството за 2012 г. наградата получи проф. д-р инж. Николай Михайлов. Званието се присъжда за принос към успешното завършване на лот 2 Стара Загора – Нова Загора от магистрала "Тракия".

За "Инженер на годината" за 2012 г. в областта на "Пътната наука и практика" е избран инж. Валентин Манчев. Наградата получава за успешно реализирани разработки в областта на работоспособността на пътните настилки, многогодишна научноизследователска работа и безрезервна подкрепа към израстващите млади специалисти.

"Инженер на годината" за 2012 г. в областта на строителния надзор и инвеститорския контрол стана инж. Валентин Илиев за изключително активното му участие в супервизията на магистрала "Люлин" и инвеститорския контрол на лот 3 Нова Загора - Ямбол от магистрала "Тракия".

Read more...
 

Инженер на годината 2010

NO TRANSLATION AVAILABLE

На 10 Декември 2010 Сдружението на Пътните Инженери и Консултанти (СПИК) раздаде шестите поред годишни награди "Инженер на годината".

- За реализиран проект за Софийски околовръстен път - "Южна дъга" награда получава инж. Йордан Прашанов от "Пътпроект 2000".
 
- Инж. Радмила Котова, ръководител на дирекция "Изпълнение на проекти по ОП "Регионално развитие" и програмите за териториално сътрудничество на ЕС" в Агенция "Пътна инфраструктура" получава приза за успешно стартиране на пътните проекти по ОП "регионално развитие".
 
- Главният архитект на София Петър Диков отнесе инженерна награда за интегриране на пътната мрежа в урбанизираните територии.
Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 2

Federation of Highway Engineers


Calendar

December 2018 January 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31