FHE Road Safety For safe roads
spik-bg.org

По безопасни пътища

Най-добра практика в пътната безопасност

NO TRANSLATION AVAILABLE

Проекта на Европейската комисия SUPREME (SUmmary and publication of best Practices in Road safety in the Eu MEmber States ) събра, анализира, обобщи и публикув най-добрите практики в безопасността на движението по пътищата в държавите-членки на Европейския съюз, както и в Швейцария и Норвегия.

Проект бе възложен от ГД „Енергетика и транспорт“ към Европейската комисия. Той започна през декември 2005 г. и завърши през юни 2007 г. В него участваха общо 31 национални и международни организации по безопасността на движението по пътищата.Повече информация за проекта и резултатите от него може да се намерят на адрес: http://ec.europa.eu/transport/roadsafety/publications/projectfiles/supreme_en.htm

Read more...
 

За пътната безопасност

2008 година Road accident

8045 тежки пътнотранспортни произшествия
1061 загинали
9952 ранени граждани.
1 милиард Евро загуби за икономиката

Със сигурност няма човек, който да не си дава сметка, че войната по пътищата нанася щети на всички. И че усилията ни няма да дадат резултат, докато не се обединим, докато не започнем да си сътрудничим, докато всеки от нас не поеме лична отговорност за спасяването на човешкия живот.

 

Полезни връзки:

 

Безопасност на пътната инфраструктура в ЕС

NO TRANSLATION AVAILABLE

На 19 ноември 2008г Европейският парламент прие Директива 2008/96/ЕО за управлението на безопасността на пътните инфраструктури. Директивата цели установяването на единни стандарти за безопасност в ЕС (особено за трансевропейските пътни мрежи), които да повишат сигурността и да намалят значително броя на пътните произшествия.

Read more...
 

Европейска харта за пътна безопасност

     

Европейската харта за безопасност на движението по пътищата е една инициатива и един призив, отправен към всички социални групи, които считат, че всеки човек може да допринесе, на индивидуално ниво, за увеличаване на безопасността на движението в Европа. Отнася се за форума, където подписалите могат да обменят своя опит и новите си идеи в усилията си за постигане на по-голяма сигурност по пътищата на Европа, излизайки и извън границите на своите собствени страни. Това е израз на отговорността, която пада върху всички участници за постигане на общата цел - намаляване наполовина броя на смъртните случаи поради пътни произшествия до 2010 година.

 

Read more...
 

Federation of Highway Engineers


Calendar

December 2018 January 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31